x
Mick Harvey: Four (Acts of Love)

Mick Harvey
Four (Acts of Love)

Mick Harvey: Four (Acts of Love)

GAFFA

Album / Mute Records
Udgivelse D. 05.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Australske Harvey begyndte at udgive soloplader mange år, før han i 2009 valgte at sige farvel til Nick Cave & The Bad Seeds. Det var imidlertid først med 2011-udspillet Sketches From the Book of the Dead, at undertegnede blev fuldt klar over, hvilken interessant artist i egen ret, Nick Caves mangeårige højrehånd faktisk er.

Hvor han tidligere har excelleret i filmmusik, Serge Gainsbourg-covers og senest altså en samling sange om døde bekendte, er Harveys nye udspil en vidtløftig sag om den romantiske kærlighed – i tre akter. Her blandes egne kompositioner med fortolkninger af materiale af blandt andre Van Morrison (The Way Young Lovers Do), The Saints (The Story Of Love) og PJ Harvey (Glorious).

Det handler om tab, genrejsning og kosmos og fungerer fornemt som en sangcyklus udfoldet i Harveys stærkt personlige klangunivers, hvor også den excentriske makker JP Shiloh på guitar og violin spiller en vigtig rolle. Og ligesom med forgængeren er der tale om et inciterende album, som folder sig ud gennem talrige lytteseancer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA