x
Diverse kunstnere: Get Up! Stand Up! - Highlights from the Human Rights Concerts 1986-1998

Diverse kunstnere
Get Up! Stand Up! - Highlights from the Human Rights Concerts 1986-1998

Diverse kunstnere: Get Up! Stand Up! - Highlights from the Human Rights Concerts 1986-1998

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 27.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

1980'erne var de stort opslåede, humanitære støttekoncerters storhedstid, og i musikalsk sammenhæng er ikke mindst Live Aid i '85 blevet indskrevet i annalerne. 

Nu får vi så et omfattende udpluk af koncerter afholdt i Amnesty International-regi; fra A Conspiracy of Hope-koncerten i New Jersey, 1986 til The Struggle Continues i Paris, '98, hvor navne som Springsteen, Page & Plant og Radiohead var på plakaten. 

Og optagelserne her – hvor også Lou Reed og Miles Davis rager op – står på ingen måde tilbage for Live Aid, hvad angår stjernespækket udtræk af tidstypisk tilsnit.

Ikke et øje er tørt, da Bob Geldof og Steve Van Zandt åbner med Bob Marleys Redemption Song i 1986, men stærkest står måske '98-optagelsen med en akustisk Springsteen, Alanis Morrisette på toppen af sin formåen og stor finale med Bruce, Peter Gabriel, Tracy Chapman og Youssou N'Dour i samme Marleys Get Up! Stand Up! 

Antologien udkommer i øvrigt også som dobbelt-cd, og inkluderer desuden andre af tidens superstjerner som Bryan Adams, U2 og The Police. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA