x
Burnin Red Ivanhoe: BRI

Burnin Red Ivanhoe
BRI

Burnin Red Ivanhoe: BRI

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 06.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Burnin Red Ivanhoe behøver ingen nærmere præsentation, og det er heller ikke nyt at der sker udskiftninger omkring bandets ankermand Karsten Vogel. I den nye inkarnation er Ole Fick således skiftet ud med sessionguitaristen Jens Runge, som også bidrager på vokalsiden.

Hertil kommer altid gode Aske Jacoby på guitar, og man må da også sige, at der er kælet for såvel musikalsk udførelse som omslaget, der genbruger grafikken fra debutalbummet M144 fra 1969.

Også musikalsk brygges der videre på den cocktail af psykedeliske, dansksprogede tekster og  jazz-influeret syrerock som gjorde eksempelvis 6 Elefantskovcikadeviser til en af sentressernes mest mindeværdige albumudgivelser.

Desværre er vi endog meget langt fra det format på BRI, som når det står sløjest til ligner en pastiche over fordums meritter. Der er ganske fine takter i det syrepoetiske tekstunivers og musikerskabet fejler i sagens natur intet. Og alligevel sidder man i nogen grad tilbage med fornemmelsen af at have trukket et placebo-trip i den transcendentale tombola.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA