x
Charlie Boyer & The Voyeurs: Clarietta

Charlie Boyer & The Voyeurs
Clarietta

Charlie Boyer & The Voyeurs: Clarietta

GAFFA

Album / Heavenly
Udgivelse D. 20.05.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Debutanterne med det mundrette navn har allerede varmet op for Toy, med hvem de deler bagage i retning af krautrock og 70er psychelica. Bandets udtryk er dog mere direkte og råt, ikke mindst i kraft af frontmand Boyers rustne vokal, der minder en del om Gaz Coombes (Supergrass).

Musikalsk er der stenet klang med tydelig skelen til Velvet Underground, med enkle men insisterende trommer, hvinende orgel og dronende guitarflader. At tekst-universet virker noget uelegant, med titelnummeret og dettes modstykke, Clarinet, som "gode" eksempler, giver dog ridser i lakken.

Albummets klang bærer tydeligt præg af at være produceret kyndigt, men også grænsende til det håndsky, af og hos Edwyn Collins, der gerne lader udtrykket forblive råt.

I det her tilfælde dog lidt for upoleret. For selvom der er power på numre som Things We Be og I Watch You, er det bare generelt for usofistikeret, skramlet og trukket ud over for lange numre. I sidste ende lyder albummet mere som en god liveoplevelse, end noget man ønsker ud af højtalerne derhjemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA