x
Camera Obscura: Desire Lines

Camera Obscura
Desire Lines

Camera Obscura: Desire Lines

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 03.06.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det er fire år siden, vi sidste hørte fra Glasgow-sekstetten, da de sendte den glimrende My Maudlin Career på banen med Wall of Sound, Phil Spector-stil og liflige, lette, iørefaldende hymner. På dette album bryder de ikke vinderformlen fra dengang – hvorfor skulle man også det? På Do It Again og Every Weekday har de den friske tilgang, som de også serverede dengang på numre som den klokkespilsakkompagnerede Swans eller den upbeat Honey In the Sun.

I bedste Belle And Sebastian-stil, som de har meget musikalsk til fælles med, ud over at de også stammer fra Glasgow, synger Tracyanne Campbell helt nede på jorden om alt fra nytårsforsæt, over hvordan man får tingene sagt (Break It To You Gently) til forelskelseskomplikationer.

Hvor mange bands kan virke påtagede, er der her en smooth blød stil hele vejen igennem, der ikke behøver backup af støj eller doo wop-højt hår for at smyge sig behageligt ind til lytteren. Break It To You Gently, Troublemaker og Do It Again er gode eksempler. De fire år har bestemt været ventetiden værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA