x
Vintertur: Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Vintertur, Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Vintertur: Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Anmeldt af Sara Elisabeth Nedergaard | GAFFA

Fredag eftermiddag gik den danske elektro-kvartet Vintertur på scenen i Tivoli, til havens Fredagsrock Festival. Koncertsalens tag var venue, og mellem hvinende børn i forlystelser og vajende dannebrogsflag gav de fire drenge en rigtig lovende koncert, der dog manglede en smule originalitet i materialet.

Vinterlyd i sommervejr

Mens solbrillen sad solidt på toppen af de fremmødte, fremførte Vintertur 30 minutters solid, dyster elektro-pop. Et band som Spleen United skal nævnes, for drengene har ikke helt fået deres egen lyd endnu, og trækker på alle referencer. Til tider blev sammenligningen altoverskyggende, og efter min mening skal bandet lige i øveren og finde sin helt egen lyd i deres fremtidige materiale.

Men når det så er sagt: Er du gal, hvor ser det lovende ud, det her. Vokalen fra Mikkel Toft Madsen sidder lige i skabet til genren, og både Jeppe Damgaard og Lars Eriksen er rutinerede på scenen. Jonas Meyer på trommer skal her fremhæves – sindssygt tight, sindssygt lækkert.

Når genren hedder mørk elektro med onde trommer og dertilhørende synths, er toppen af koncertsalen i Tivoli, mellem ispinde og barnegråd i solskin, måske ikke det optimale venue. Derfor synes jeg, at de, der har mulighed for det, skal tage til Vesterbro Festival i dag, lørdag, og opleve Vintertur klokken to om natten, i deres rette habitat. For de her drenge bliver store, og de bliver det lige om lidt.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA