x
Baby In Vain : Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Baby In Vain , Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Baby In Vain : Fredagsrock Festival, Tivoli, København

Anmeldt af Sara Elisabeth Nedergaard | GAFFA

Jeg har aldrig givet seks stjerner før. Men grungebandet Baby In Vain fortjener det, efter fredag aftens helt sindssyge optræden til Fredagsrock Festival i Tivoli. Venuet var Glassalen, og de ramponerede sæder og den store lysekrone passede perfekt ind i scenariet – man kunne lige så godt have været statist til en musikvideo fra 90'erne.

Små piger, kæmpe potentiale
Benedicte, Lola og Andrea er mellem 16 og 19 år gamle. Mens andre piger på den alder sikkert hører Justin Bieber og drømmer om titlen som Danmarks næste store stemme, har de her tre piger gjort det på den helt rigtige måde. De har fundet deres egen lyd, og de har øvet en helvedes masse – højst sandsynligt hjemme i mors og fars garage.

Der har manglet et band som Baby In Vain på den danske musikscene. Genren grunge synes uddød og en saga blot, men hvorfor egentlig? Mange bands har taget elementer fra grungen med sig, men der har ikke været et band, der decideret hylder genren 100 procent, i lang tid. At det skulle komme fra tre unge piger, kom som en overraskelse – en meget positiv en af slagsen.

Energien, der kommer fra scenen i Glassalen er helt utrolig. De to forsangerinder vrider og growler sig igennem koncerten og er bare helt rigtige. Det her, det er ikke et sceneshow, eller noget de har set i en musikvideo. Det er sådan, de er, og det er sådan det skal gøres.

Især når pigerne dyrker simultant fingerspil på deres guitarer og nærmest falder om oven på hinanden på scenen (uden at det skal lyde som en lægeroman, der ikke er egnet til personer under 18), er man med dem. Man føler musikken på en helt rigtig måde, og både det yngre publikum og de garvede musikere i baggrunden tager sig til hovedet og tænker: "Kan det seriøst passe, det her?". For de ér så gode. Og dygtige. Og helt rigtige.

Efter endt koncert fik denne anmelder lyst til at sidde i Seattle, tage en masse drugs og kneppe livet, kun iført en skovmandsskjorte. Kære læser, du har bare at fange de her piger, når de spiller på Pavilion Junior på Roskilde '13. De bliver så fucking store.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA