x
Crystal Shipsss: Crystal Shipsss - EP

Crystal Shipsss
Crystal Shipsss - EP

Crystal Shipsss: Crystal Shipsss - EP

GAFFA

EP / Raw Onion Records
Udgivelse D. 06.05.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Et nyt kapitel fra Jacob Faurholt-projektet Crystal Shipsss, der udgiver Crystal Shipsss EP i kølvandet på debutskiven Yay fra det forgangne år, hvor parentesen, remixpladen Crystal Hitsss, også har set dagens lys. Crystal Shipsss EP går forud for en planlagt albumopfølger, der kommer senere i år.

Crystal Shipsss EP er lyden nitty gritty og fortsat så "lo", som det bliver. Men det er ikke sovekammer-tæt. Det er horisontale malerier, der indhyller lyden på ep'ens fem skæringer. Og på Crushing Like A Skull er de forvridende fatamorgana i horisonten faktisk til at tage og føle på. Nummeret er med sin små-psykedeliske lyd et varmende indslag på ep'en. Daniel Johnston-oden Listening to the Devil Town (med henvisning til Devil Town fra mesterværket 1990) er også en fin lille sag, ligesom Dusty Vinyls besidder en dragende varme med grynet-guitar, orgelpunkt og fine fortællinger.

Generelt har Crystal Shipsss med Crystal Shipsss EP taget et vigtigt skridt i en positiv retning, hvor materiale og inderlighed finder stor samhørighed på trods af tendens til skitsekarakter. Lovende takter for den kommende skive.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA