x
Sømændene: Vi går sammen ned

Sømændene
Vi går sammen ned

Sømændene: Vi går sammen ned

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 27.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Sømændene - tidligere kendt som De Glade Sømænd - ligner ikke rigtig andre bands herhjemme. Og hvor det som regel er pinefuldt prætentiøst, når orkestre opfinder nye genrebetegnelser til at beskrive eget musikalsk udtryk, så rammer Sømændene faktisk meget fint, når de definerer deres energiske, maritime konceptmusik som "mole-punk".

Vi går sammen ned er bandets første udelukkende med eget materiale, i øvrigt skrevet efter at bandmedlemmerne hver for sig helt konkret har været ude på de Syv Verdenshave for at indhente inspiration. Albummet, som er finansieret af fans ud fra det såkaldte "crowfunding"-fænomen, er båret af akustiske instrumenter, og meget af tiden er tempoet i top.

At der ikke er nogen folkemusik-puritanske fornemmelser her, kan man forvisse sig om ved at lytte til eksempelvis den listige Slut det med manér, mens den mere klassiske sømandssang Caribiens brud er et andet lille højdepunkt. Nej, Sømændene er ikke sådan lige at rubricere. Men det gør nu ikke produktet mindre gennemført og festligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA