x
Hugh Laurie: Didn't It Rain

Hugh Laurie
Didn't It Rain

Hugh Laurie: Didn't It Rain

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 14.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Say goodbye to whiskey and so long to gin / I just want my reefer, I just want to feel high again" – ordene kommer fra den 53-årige britiske skuespiller Hugh Laurie, kendt fra morsomme tv-serier som Den sorte snog og Jeeves & Wooster, og så er vi allerede godt i gang på mandens andet forsøg udi albumgenren og de blå sider i den store amerikanske sangbog.

Den slags går ikke nødvendigvis godt, men gør det faktisk for Laurie, som uden at være en decideret uforglemmelig fortolker faktisk puster liv i de gamle forlæg fra folk som forbilledet Champion Jack Dupree, Jelly Roll Morton, Dr. John og Alan Price. 

Vi taler en fortrinsvis croonende tilgang til krydsfeltet mellem traditionel jazz og blues, og skuespilleren skaber en stil- og smagfuld samling, komplet med velvalgte gæstesolister som Taj Mahal, Gaby Moreno og Jean McLain – foruden hovedpersonens egne liner notes, som afslører et oprigtigt engagement i stofområdet. Vicksburg Blues med Mahal rager op, mens Lauire selv er ganske god som blå crooner i indslag som Evenin' og One For My Baby.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA