x
Neil Cowley Trio: Live At Montreux 2012

Neil Cowley Trio
Live At Montreux 2012

Neil Cowley Trio: Live At Montreux 2012

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 13.05.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Næppe nogen jazzfestival nyder samme verdensberømmelse som Montreux Jazz Festivalen, der siden 1967 har haft alle denne verdens bedste jazzmusikere på plakaten. Nævn dem, og de har været der. Og ikke bare på som navne på en plakat. De har i flere tilfælde fornyet genren som helhed fra festivalens scene.

Mange koncerter – tidlige, senere og nutidige – er blevet optaget på video. Og en række af disse optagelser udkommer i disse måneder i en lind strøm. Denne optagelse fra britiske Neil Cowley Trios optræden på Montreux i 2012 er bare en i rækken af dvd-udgivelser. Men hvilken en! Pianisten Neil Cowley, hans to sidemen – bassisten Rex Horan og trommeslageren Evan Jenkins – og de fire gæstende strygere optræder på festivalens scene – og på dvd'en – med et gennemkontrolleret, meget melodisk, fængende og smukt musikalsk udtryk.

Det, at trioen på en og samme gang kan optræde med et musikalsk udtryk, der er så 1) gennemkontrolleret, smukt understøttet af strygere og alligevel 2) så uhøjtideligt og udfordrende er en lise. Musikken appellerer med netop dén spændvidde både til et erfarent og et nyt jazzpublikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA