x
Eagles: History Of The Eagles: The Story of an Amerian Band

Eagles
History Of The Eagles: The Story of an Amerian Band

Eagles: History Of The Eagles: The Story of an Amerian Band

GAFFA

DVD / Universal
Udgivelse D. 05.05.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Uanset om man er fan eller ej, hører History Of the Eagles til de mere vellykkede doku-dvd'er. Det skyldes især disc 1, der skildrer tiden fra starten i 1971 til bruddet i 1980, hvor hovedpersonerne Glenn Frey og Don Henley gik fra at være grønne backingmusikere for Linda Ronstadt til et determineret og med tiden vellykket forsøg på at favne country, pop og såvel amerikansk og engelsk rock. Med melodiøsiteten og vokalharmonierne som de helt store særkender i mega-sucesen.

Krydderierne er især samtidsbeskrivelsen med den allestedsværende dope, druk og læssevis af damer, den ærlige erkendelse af voksende indre spændinger efterhånden som forventninerne og mibruget steg – og så den gale guitarhelt Joe Walsh, som var meget villig Keith Moon-vanvids-lærling. Alt i alt stærkt underholdende – og det, selv om de værste skandaler og fjendskaber udelades...

Disc 2 hylder genforeningen fra 1994, men kan ikke holde intensiteten, selv om de store følelser kommer frem, da guitarist Don Felder fyres, i en tid hvor alt klart er mere business-orienteret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA