x
The Men: New Moon

The Men
New Moon

The Men: New Moon

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 03.05.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Den amerikanske femmandsgruppe The Men står klar med deres fjerde langspiller på lige så mange år. På New Moon månen i princippet den samme, men lyset har fået lidt andre nuancer.

Kvintetten valgte at bosætte sig et nyt sted med en frisk tilgang, begrænset udstyr og fuld udnyttelse af det fysiske rum, de spillede i. Derudover er vokalen indspillet live med band, hvilket klart skinner igennem på energien undervejs. Noise-guitar går hånd i hånd med små-punkede og ærkeamerikansk alternativ rock-lyd med lo-fi-elementer.  Lap-steel og mundharmonika fylder godt til i lydbilledet med de støvede guitarer. I See No One er vel nok svendestykket, hvor rockenergien virkelig kommer op, hvor kun få kan tage den. Et lang sofistikeret break får nummeret til at live op ved den klart mere tilbagelænede genstart med "I wanted to get high" som igangsættende strofe. Fair nok.

The Mens guitarer og ubekymrede mandevokal er stærke kort, men lydbilledet bliver dog desværre en kende for forudsigeligt undervejs. Det er stadig en stærk skive for genren, hvor den varierende støj også finder sig til rette under månens (nye) lys.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA