x
Chris Potter: The Sirens

Chris Potter
The Sirens

Chris Potter: The Sirens

GAFFA

Album / ECM Records
Udgivelse D. 23.05.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Den amerikanske jazzsaxofonist Chris Potter er – som komponist og musiker – virtuos og potent. Teknisk og kunstnerisk eminent.Han kan skabe en episk atmosfære og formidle komplekse "historier" - det har man kunnet høre på flere af hans tidligere udgivelser, og det har man kunnet høre live i København.

Potters nye album, The Sirens, ligger "fortælleteknisk" i forlængelse af hans tidligere, men det er også anderledes. Han er nemlig gået fra amerikanske Verve til tyske ECM, og dét har måske nok ikke ændret afgørende på hans tilgang til musikken, men det har afspejlet sig i en mere fortættet sound, som understreger det sfæriske og atmosfæriske, det stoflige og det sanselige. Og netop dét styrker Potters udtryk.

I USA er han blevet kaldt "sin generations mest uimodståelige saxofonist", men med The Sirens kan europæerne slutte sig til koret og kalde ham en af "klodens pt. mest eminente jazzkomponister og –saxofonister". Lyt til The Sirens og du vil (med stor sandsynlighed) være enig. Stilfærdigt poetiske ballader som The Sirens og Stranger at the Gate – der som alle numre på albummet refererer til det græske sagn om Odyssén - kryber med den nye sound i den grad ind under huden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA