x
Diverse kunstnere: Mirror to the Soul

Diverse kunstnere
Mirror to the Soul

Diverse kunstnere: Mirror to the Soul

GAFFA

DVD / Soul Jazz Records
Udgivelse D. 26.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Mens reggaemusikken og afledte subgenrer de senere år har rullet ind over mainstreamen herhjemme, har man af og til kunne få den kætterske tanke, at det ikke just er den store indsigt i eller interesse for caribisk kulturhistorie, som har drevet værket. Med nærværende dokumentarfilm og medfølgende dobbelt-cd er der imidlertid nu mulighed for at blive klogere på alt det, som er gået forud og uden om.

Den to timer lange film er sammenstykket af gamle nyhedsindslag: Castro der giver den som baseballspiller i skæbneåret '59 og bananhøst i Puerto Rico, 1948, side om side med musikalske indslag, hvor eksempelvis The Talbot Brothers fra Bermuda lyser op med smittende humør og elskelige calypso-toner.

Filmen er kalejdoskopisk, men aldrig uinteressant, mens de to cd'er står som et glimrende musikalsk supplement fyldt med inciterende toner, som du formentlig aldrig har hørt før. Vi kommer til både Cuba, Bahamas, Trinidad, Jamaica og Brixton - og får oven i (palme)hatten en informativ og gennemillustreret, 72 siders booklet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA