x
Vår: No One Dances Quite Like My Brothers

Vår
No One Dances Quite Like My Brothers

Vår: No One Dances Quite Like My Brothers

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 13.05.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er bestemt ikke ukendte ansigter i – nu firemandsgruppen – Vår, der har rødder fra prominente grupper som Lower, iceage, Lust for Youth med flere, på fuldlængde-debuten No One Dances Quite Like My Brothers.

I forhold til noget af det foregående materiale – her kendt som War – var gruppen ekstremt klaustrofobiske og befandt sig både musikalsk og æstetisk på en noget mere kompromisløst sti, som kassette-udgivelsen At War For Youth, var et eksempel på. Skrabede 4-spors-optagelser fra tidligere er blevet åbnet mere op med en lidt bredere lyd, hvor modsætninger og melodier står stærkere frem. Vår er svær at definere som hverken støj, noise, industrial, techno eller postpunk. Der er elementer fra alle. For eksempel titelnummeret, der indeholder et svævende mørkt Saturdays = Youth-lignende speak fra en søsterlig fortællerstemme. Hair Like Feathers har en knugende Das Boot­-uhygge over sig med truende synth-anslag og sammenflettede stemmer, der bølger spændende rundt i lydbilledet.

Der er stærke og meget interessante ting på No One Dances Quite…, mens der undervejs er enkelte mere anonyme skæringer, der ikke helt trænger ind igennem disen. En solid bedrift fra Vår.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA