x
Ninna Andreasen: Barske banaliteter

Ninna Andreasen
Barske banaliteter

Ninna Andreasen: Barske banaliteter

GAFFA

Album / Trechoma Records
Udgivelse D. 31.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Allerede inden udgivelsen af debutalbummet har Ninna Andreasen påkaldt sig medieopmærksomhed med Rockersangen, hvor Esbjerg-sangerinden uddeler verbale dummeflade til landets båtnakke-brigader. Både sympatisk og utvivlsomt oprigtigt,  uden af den grund at være egentlig stor sangskrivning – et skudsmål, som i øvrigt også kan siges at passe på resten af pladen.

Her dyrkes en Udkantsdanmark-baseret outsideridentitet, hvor der åbnes Uglebryg med tænderne og ryges rigelligt med grønne Cecil, mens der dyrkes et konsekvent "Dem" og "Os", som ikke undgår et vist pubertært præg: "Stod dine øjne ikke på klem, ville du se, Hr. Direktør / Vi sidder på samme isflage, til den smelter".

Arven fra navne som Olsen, Hausgaard og Madsen er oplagt, og det er da også sidstnævntes søn Rasmus, der har produceret og stået for både guitar, tangenter, slagtøj og kor. Udførelsen fejler ikke noget, og den sexede, dialektale dræven er heller ikke uden appel. Desværre udebliver de mindeværdige melodier, som kunne have legitimeret de indimellem noget skematiske tekster.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA