x
Sizzla: The Messiah

Sizzla
The Messiah

Sizzla: The Messiah

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 01.07.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Siden sin debut i 1995 har den gådefulde sanger Miguel Collins aka. Sizzla Kalonji unægtelig sat sit præg på reggaegenren, uanset den aktuelle stil eller trend, og efter to års pause vender han nu tilbage med sit 70. (!) album i rækken, kaldet The Messiah.

Det er to år siden, vi sidst hørte fra Kalonji, da han i 2011 udsendte albummet The Scriptures og med årene har Sizzla klogeligt valgt at bruge mere tid på udgivelserne, hvilket har været godt set i lyset af den tidligere høje udgivelsesfrekvens, der nogle gange gik ud over det færdige produkt.
 Det er så langt fra tilfældet med The Messiah, der har nydt godt af to års ventetid. Skrevet og for det meste produceret af Sizzla selv og udsendt på hans eget label Kalonji Muzik viser den 37-årige jamaicaner, at han stadig er et af reggaemusikkens absolut største navne.

På albummets 15 tracks demonstrerer Sizzla til fulde sin musikalske dybde, passion og perfekte rytmiske timing og inspirerer på sin musikalske mission til en positiv ændring på verdensplan. Sociale kommentarer på sange som Chant Dem Down, No Wicked Man og Psalms 121, hvor han reciterer Biblens salme 121, vidner om Sizzlas fortsat stærke fokus på retfærdighed i verden, mens hans melodiske hymne Good Love afslører hans blødere side. Af andre numre, der skal fremhæves, kan nævnes det positive One Life på en dejlig frisk up-tempo rockers-rytme og What A Joy, der med sin boblende glæde og solide dub er en klar sound system-basker.

Sizzla fortalte for nylig i Jamaica Gleaner, at han lavede musik for at befri mennesker, forene verden og helbrede børnene. Og det er lige præcis, hvad han forsøger at gøre på The Messiah, der er at sammenligne med nogle af de bedste album, han har udsendt, heriblandt det anmelderroste Black Woman & Child fra 1997.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA