x
Nikolaj Hess: Trio

Nikolaj Hess
Trio

Nikolaj Hess: Trio

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 10.06.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske jazzpianist Nikolaj Hess bliver til stadighed bedre – som komponist og musiker. Og dét siger ikke så lidt, eftersom hans niveau igennem mange år har været højt. Men hans nye album, Trio, dokumenterer (sammenholdt med hans tidligere album) påstanden: Aldrig har han lydt fokuseret, så lyrisk og så virtuos.

Selv om Trio er et album med et næsten spartansk, musikalsk udtryk, er det også et album, der emmer af raffinement. Og dét skyldes foruden de enkle kompositioner Nikolaj Hess' eget klaverspil og hans samspil med bassisten Tony Scherr og trommeslageren Kenny Wollesen (begge kendt fra Bill Frisells trio).

Det er måske heri – i kombinationen af kompositionerne og Hess' samspil med de to amerikanske sidemen – at man skal finde forklaringen på, at Trio er blevet så fokuseret, lyrisk, virtuost. Forsøg for eksempel at udskille Wollesens trommer, når du lytter til Trio, og holde disse op imod Hess' klaver, og musikkens spændvidde og spændstighed træder frem i fuld figur.

Og dét uanset om du lytter til Hess' egne kompositioner eller eksempelvis hans versioneringer af Bob Dylans Make You Feel My Love og Masters of War.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA