x
The-Dream: IV Play

The-Dream
IV Play

The-Dream: IV Play

GAFFA

Album / Def Jam / Universal
Udgivelse D. 12.06.2013
Anmeldt af
Sohail Hassan

Der er gået tre år siden, The-Dream afsluttede sin Love Trilogy. Efter et gratis mixtape (der senere blev udgivet som album) er han nu tilbage med sit femte album, der har været udskudt og skiftet titel utallige gange. Stilen er stadig silkeblød-porno-r&b, med minimalistisk musik og for det meste et sløvt beat.

The-Dream var med til at skrive Single Ladies til Beyoncé og Umbrella for Rihanna og har desuden bl.a. skrevet for prominente r&b-navne som Usher, Mariah Carey, Brandy, Diddy og Mary J. Blige. Han gæstes på skiven af Jay-Z, Beyoncé, Kelly Rowland, 2 Chainz, Fabolous m.fl. Et af de bedste numre Too Early er featuring Gary Clark, Jr. der bringer et rockislæt, som skiller sig tilpas ud fra resten og giver noget kant.

Som det er set så mange gange før, er en stjernerække af gæster og succesrig karriere som sangskriver for andre ingen garanti for, at albummet er godt. Det meste på The-Dreams album er et mareridt. Ufrivilligt morsomme, stangperverse sange får ham til at fremstå som en umoden knægt, der ikke har meget indhold at byde et voksent publikum, og han bliver forhåbentlig ikke et forbillede for ungdommen. Musikken er ligeledes sjældent mere end en smule interessant, og til at toppe det hele af er The-Dreams vokal ikke spor drømmeagtig. Specielt pinligt bliver det, når han sammenligner sig med MJ på nummeret Michael. The-Dreams album slår endnu et søm i r&b-genrens kiste. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA