x

Silver Bullit
Afrikans In Denmark featuring Afrikan Boy (EP)

Silver Bullit: Afrikans In Denmark featuring Afrikan Boy (EP)

GAFFA

EP /
Udgivelse D. 11.06.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Silver Bullit er tre fyre fra København og består af Mads Michelsen, Kristoffer Sjelberg og Daniel Plon, der tilsammen har produceret mere end 2.500 numre for forskellige kunstnere, heriblandt Bikstok Røgsystem, Natasja og Malk de Koin.

Ep'en Afrikans In Denmark indeholder tre numre fordelt på ni forskellige mix. Numrene er inspireret fra afro-amerikanske, afrikanske og caribiske genrer som soca, merenque, afrobeat, kwaito, funk, dancehall og reggae.

Fusionen er lykkedes ret godt, og Silver Bullit har formået at sætte deres personlige ID på resultatet med drivkraften lagt på rytmen og de dansevenlige grooves.

Trioen har blandt andet allieret sig med den engelske mc og sanger Afrikan Boy, der på nummeret Burning byder på et friskt sommermix af afro og dancehall. 
Det ene af Burning's i alt fire mix er skruet sammen af ingen mindre end den legendariske reggaeproducer Mad Professor, der for nylig spillede på Distortion Festivalen i København og som sætter ekstra trumf på reggaebassen.

Med sort funk og hypet house lagt i rillerne fortsætter Afrikan Boy featuring Dotstar på ep'ens næste nummer, kaldet Shokoto, der også kommer i et endnu mere funky remix af Okay Funky. 

Sidste skæring er med Nthato Mokgata a.k.a. Spoek Mathambo, der er født og opvokset i Johannesburg. Nummeret hedder Show Me What U Made Of og øger energien yderligere med en tæt funky house lyd, der kommer i to forskellige mix med hjælp fra de to amerikanske producere Kush Arora og Chief Boima.

Ep'en udgives på Urbanworld Records der fokuserer på elektronisk smeltet verdens musik, funk, jazz, cumbia, latin, afro, balkan beats, asiatiske musik og meget mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA