x
Brand New Heavies: Forward

Brand New Heavies
Forward

Brand New Heavies: Forward

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 03.06.2013
Anmeldt af
Sohail Hassan

Brand New Heavies har noget, som ikke så mange andre har i dag. De har en heftig hornsektion. Og så har de i den grad funken. Efter en lang pause på hele syv år er soul-funk brødrene Jan Kincaid, Simon Bartholomew og Andrew Levy, som i sin tid stiftede bandet, tilbage med deres gennem tiderne stærkeste frontfigur, sangerinden N'Dea Davenport.

Fra første skæring på dette deres 10. album siden 1990 høres det, at lyden er blevet skarpere, end den nogensinde har været før. Jazzen i lyden er skruet lidt ned i forhold til discoen og den dansevenlige boogie-funk. Noget, denne anmelder tænder vildt på. Lyden er, som jeg har påpeget før, meget i retning af det fineste inden for soul-funk, nemlig Chic og Nile Rodgers, som jo lige har lånt sit magiske touch til Daft Punk på Get Lucky. Kan man li' det nummer, så kan man roligt investere i dette album og pudse danseskoene.

Albummet er fuldt af gode numre, hvoraf flere egner sig som single-satsninger, f.eks. Heaven. Og så er der jo lige det der med hornene, som sætter prikken over i'et. Skal man sætte en lille finger på noget, er det, at nogle ældre lyttere nok vil miste pusten og hige efter en pause ved baren. Der er så at sige kun up-tempo-numre fra start til slut. En enkelt sjæler eller to havde måske været klogt at inkludere midt på, men den må man vente på til sidste skæring.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA