x
Mount Rushmore Safari: Elba

Mount Rushmore Safari
Elba

Mount Rushmore Safari: Elba

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 01.07.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Københavnske Mount Rushmore Safari, der tidligere talte The Rumour Said Fire-manden Kasper Nissen, men hvis kreative omdrejningspunkt nu om dage er sanger/sangskriver Andreas Sorgenfrei, albumdebuterer med et værk, der er blevet til i tæt samarbejde med producerduoen Thunder & Lightning Music, og som udtryksmæssigt læner sig op ad selverklærede inspirationskilder som Placebo og The Smashing Pumpkins.

Der er stærke historier at hente i Sorgenfreis tekster, som cirkler om mandens arbejdsmæssige erfaringer med misbrugere og psykisk syge, og Elba er fra start til slut et stilmæssigt gennemført værk, hvis udtryk kun sjældent vakler.

Til gengæld fremstår melodi-siden ikke altid lige tillokkende, og Sorgenfreis vokal, der leder tankerne hen på mangen en engelsk sanger, tangerer også indimellem det uinteressante, mens den omvendt andre gange besidder en skøn saft og kraft. Værket er et overvejende mættet og hårdtpumpet et af slagsen, og det er lidt synd, når nu bandet ofte er mest spændende i de mere reflekterede og nuancerede øjeblikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA