x
Beady Eye: BE

Beady Eye
BE

Beady Eye: BE

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 10.06.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

BE har Liam Gallagher og hans ærkebritiske kumpaner fundet en balance mellem de klassisk rockede numre og de mere dæmpede og akustiske tracks og samtidig krydret med lidt ekstra blæsere, som man måske kan tilskrive producer David Siteks (TV on the Radio) indflydelse. Det virker godt på Second Bite of the Apple.

I den første kategori skinner Face The Crowd, der emmer af både Kinks og The Jam. Senere, når Bell og Archer slår tonerne an på I'm Just Saying, og der galpes "This is my time to shine", glemmer man, et kort øjeblik, alt om tidligere guitarister. Åbningsnummeret Flick of the Finger er også solidt, men det Kasabian/Manics-klingende speak, der lukker sangen, virker sært påklistret og leveret med en næsten komisk Schwarzenegger-accent.

De rolige sange er mere haltende, særligt fordi der er flere ord, og Liam er, stadig, ikke nogen stor betvinger af disse. Start A New grænser til det banale, Soon Come Tomorrow er blueset sløv, og Ballroom Figured lyder som en musikskole- eller X Factor-version af Oasis.

Største synder er den tilforladelige stikpille til Noel, Don't Brother Me, hvor hvert et ordpar virker vredet ud af rimordbogen og leveret uden blusel. Sun-gun-fun. Man-can. Lying-crying. Og det er ikke, fordi man ikke må rime, men når ordene falder som i en konfirmationssang, er det sgu uelegant. Det, og så nummerets næste meta-agtige "Give Peace a Chance"-reference og en outro, der optager mere end halvdelen af nummerets længde på 7:30.

Overordnet virker det, som om Liam & co har ret godt styr på deres musikalske retning, og BE er en virkelig solid britrockplade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA