x
Tegan And Sara : Northside Festival, Red Stage

Tegan And Sara , Northside Festival, Red Stage

Tegan And Sara : Northside Festival, Red Stage

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

Canada har gennem årene i al stilfærdighed fostret et par af populærmusikkens mest markante skikkelser - Neil Young og Leonard Cohen, for nu at tage to koncertaktuelle koryfæer. Men man kunne samtidig pege på Buffy Sainte-Marie, Gordon Lightfoot, eller for den sags skyld The Band eller Alanis Morissette.

Nuvel, seneste succesfulde musikalske eksportvare fra USAs fornuftige nabo mod nord er de 32-årige tvillingesøstre Tegan og Sara Quin, som med dette års udspil "Heartthrob" foretog et markant skift i retning af en mere poppet, synthbåren lyd - på beskostning af det indierockede og til tider decideret punk-influerede udtryk, man har kunnet opleve hidtil.
 
Tiltagende effektivitet
 
Således også i aften, hvor der lægges relativt regulært ud med "Back in Your Head" kvart over ni - og så fyres der ellers op under en  fest, som med tiltagende effektivitet kulminerer i et regulært disko-inferno i hittet "Closer".
 
Da har vi fået en stribe sange fra bagkataloget, som omfatter hele syv album over de sidste fjorten år: "The Con" afløser åbneren, siden følger "I'm Not Your Hero" og fremdeles. 
 
Der danses foran scenen, og den ene af søstrene erklærer, at "det er overvældene at være her, fordi I allesammen er så attraktive. Nogle af os er singler, andre er ikke. Jeg er ikke... men tror I, at jeg kunne få en date her, hvis jeg nu var?" 
 
Med et fire mand stort band i ryggen spiller søstrene frem mod finalen; "Alligator" introduceres som en sang "som I kan danse til, hvis I er akavede og små ligesom mig", inden festen til sidst forløses i "Closer".
 
Rigtigt ramt
 
Foran mig danser en midaldrende mand, der ligner David Lynch i kraveløs skindjakke henført. Pigen ved siden af mig har bemærket min forbeholdne attitude under seancen og råber: "Du må da overgive dig!."
 
Well, måske er det også mindre væsentligt i aften, om undertegnede finder søstrenes nyfundne pop-udtryk en kende anonymt. Eller for den sags skyld har svært ved at få øje på grunden til netop at stige på netop dén vogn, når der nu er så mange andre fremragende sangskrivere fra de sidste halvtreds år at vælge imellem. 
 
Jeg skal i sagens natur ikke kaste mig ud i målgruppeanalyse her - det klarer de gode folk bag NorthSide formentlig fint selv. Men det skal de have: Det virkede sgu til de havde ramt rigtigt med Tegan & Sara på denne åbningsaften i Aarhus.  

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA