x
Jagwar Ma: Northside Festival, Red Stage

Jagwar Ma, Northside Festival, Red Stage

Jagwar Ma: Northside Festival, Red Stage

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Australske Jagwar Ma havde fået til opgave at træde til i stedet for Modest Mouse, der af uransagelige årsager har valgt at nu skal deres album – der vel at mærke har været undervejs siden 2007 – altså til at være færdigt. Dog var den psykedelisk groovende duo (i dag udvidet med en ekstra mand) ikke noget ueffent plads på såret.

Jagwar Mas psykedelisk funderede udtryk har godt med melodisk tæft og tunge beats og monotoniens magt udnyttes effektivt til nærmest trance-associerende stunder. Der er heftige nik til madchester-bølgen, og de der var skuffede over Stone Roses' indsats en spytklat fra, hvor Jagwar Ma spiller, må kunne finde en smule trøst her.

Lyden er en kende mere mudret end godt er, og gutterne har lejlighedsvist en kende svært ved at komme ordentligt ud over scenen, om end sanger Gabriel Winterfield gør det eminent som vokalist og sammen med Jono Ma og den medbragte lejesvend leverer en absolut vellykket koncert, der aldrig kommer helt op at ringe.

Bandet groover hypnotisk og viser koncerten igennem en ret stor spændvidde rent musikalsk, og ofte føler man sig hensat til 90'erne – på den gode måde. Publikum er en kende tilbageholdende overfor bandet, men det er ikke svært at forestille sig, den fest de kunne skabe sent på aftenen på en fyldt klub med et danseglad crowd. 

Dog får stemningen et nøk opad hen mod slutningen, hvor de første dråber af et massivt regnskyl fylder teltdugen over Red Stage og gør underværker for entusiasmen på scenen.

 

Pludselig hoppes der energisk op og ned, og hvor udtrykket før var en kende introvert, er bandet nu tydeligt tændt, og leverer et indtryk, der gør at det bestemt ikke er utænkeligt, at denne anmelder går ud og investerer i debuten "Howlin", der netop er udtommet, og i en koncertbillet, næste gang bandet gæster landet.

Så må vi håbe, Modest Mouse bliver færdige med pladen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA