x
Imagine Dragons: Northside Festival, Green Stage

Imagine Dragons, Northside Festival, Green Stage

Imagine Dragons: Northside Festival, Green Stage

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Som følge af omrokeringen i spilleplanen efter Modest Mouses aflysning er Imagine Dragons rykket fra Red Stage op på den noget større Green Stage, og efter publikumsfremødet at dømme, er det en god beslutning for Las Vegas-gutterne er tydeligvis en populær størrelse – og efter koncerten forstår man hvorfor.

Jeg er ikke synderligt velbevandret i Imagine Dragons' materiale, men skal man måle efter engagement og hvor mange publikummer, der kan synge med, kunne over halvdelen af sættet sagtens være store hits.

Bandet er tydeligt tændte og der er en god energi i deres slagkraftige stadionpopnumre. Det er naturligvis heller ingen stemningsdræbende faktor, at solen nu står højt på himlen efter et noget nedslående skybrudsintermezzo, og de velspillende drager formår at levere en fest, der er vejrskiftet værdigt.

Forsanger Dan Reynolds er en effektiv indpisker og udfylder frontmandsrollen til UG, og når han ikke synger og farer frem og tilbage på scenen banker han løs på strategisk placerede trommer. Det har en yderst smittende effekt, og det er svært ikke at lade sig rive med af bandets syng-med-venlige pop, der ikke er milevidt fra bysbørnene i The Killers – men måske faktisk lidt bedre.

Engagementet på scenen er i top, men desværre forsviber Reynolds' vokal lidt for ofte i mudderet fra trommer og bas. Om end det ikke forhindrer publikum i at kaste hænderne i vejret og skråle med på bandets effektive materiale.

Det er absolut fadølsvenligt, og der umiddelbart ingen tydelig grund til, at de ikke skulle spille store stadions om et par år, hvis de spiller deres kort rigtigt. De svulstige sange og formidlingen af "dybe, dagligdags mandefølelser", som de fleste kan forholde sig til, garneret med åh-åh-omkvæd og evnen til at tænde op under publikum taget i betragtning.

Imagine Dragons er et opløftende bekendtskab, og efter der er sat punktum for koncerten med den nærmest kalypso-glade "On Top Of The World" og hittet "Radioactive", der har fået en dubstep-overhaling, går man glad videre med et smil på læben. Det er ikke stor kunst – til gengæld er det glimrende underholdning. Bare en skam med lyden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA