x
KT Tunstall: Invisible Empire//Crescent Moon

KT Tunstall
Invisible Empire//Crescent Moon

KT Tunstall: Invisible Empire//Crescent Moon

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 10.06.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

På sit fjerde album har Skotske KT Tunstall i den grad søgt nye græsgange langt væk fra det skotske højland. Albummet er nemlig indspillet i Arizona med hjælp fra ørkenrockens mester Howe Gelb. Og det er der kommet en række fint smygende sange ud af, der viser nye og mere fintfølende sider af den skotske sanger og sangskriver.

Gløden fra den amerikanske sanghistorie står fint og stråler om kap med KT Tunstalls vokal, og Invisible Empire//Crescent Moon må betegnes som hendes mest fuldendte album. Ikke fordi der sker det store på albummet, som holder sig i et afventende tempo, så det er vokalen, der kan sætte stemningen. Og her når KT Tunstall nye højder og lyder i de fineste øjeblikke som en henført og kontrolleret k.d. lang.

Sangene finder sine helt gene veje, hvor Howe Gelbs underliggende guitar fører KT Tunstall ud i nye musikalske landskaber, og hun bliver ført med en sikker hånd i et tilpas underspillet akkompagnement, der i sidste ende råber på lidt mere vildskab i udførelsen. Men smukt og afstemt er det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA