x
Testament : Copenhell

Testament , Copenhell

Testament : Copenhell

Anmeldt af Morten Thornvig | GAFFA

Der var lidt start-problemer for Chuck Billy og hans tæskende thrash-ensemble Testament, da de lørdag aften havde fået æren af at sparke gang i dødsballet oven på, at regnen havde silet ned over Copenhell.

Og det var da også som om, bandet ligesom en våd køter skulle ryste vandet af sig, for indledningsvis haltede Testament noget gumpetungt af sted.

Tredje nummer, "Native Blood", var simpelthen en ommer. "We fucked it up" forklarede Chuck Billy, der samtidig meget gerne ville levere en ordentlig udgave af sangen, der betyder så meget for ham.

Og genstarten af skæringen om Billys egen tilknytning til USA oprindelige befolkning virkede faktisk som en frisk klud i hovedet på både band og publikum.

Der skulle åbenbart lige en lille nedbrud til.

Bandet kastede sig efter kikseren ud i en knusende tung udgave af "True American Hatred" ligesom titelnummeret fra den seneste fornemme udgivelse "Dark Roots Of The Earth" ikke kunne efterlade nogen i tvivl om, at Testament-toget nu var på skinner og i højeste gear.

Og herefter rullede Testament sig ellers fornemt ud med tonstunge thrash-trampere som "Into The Pit" og "Practice What You Preach".

Der var overskud og guitarlir for alle pengene, og koncerten var en klokkeklart vidnesbyrd om, at Testament er i deres livs form. Pladen "The Formation Of Damnation" fra 2008 var bandets første siden "The Gathering" fra 1999, og siden er Testament blot blevet bedre og bedre.

Seneste udspil fik de rutinerede thrashere højeste placering på den amerikanske album-hitliste nogensinde, hvilket må siges at være noget af et skulderklap for et band, der trods en debut helt tilbage fra 1987 og næsten ti års pause på grund af Billys sygdom aldrig har været bedre.

Træfsikre tonsere som "Over The Wall" og "D.N.R", der er indbegrebet af Testament, knuste det sidste håb om at slippe fra årets Copenhell uden permanente høreskader, og Testament må siges at være et band, der lige nu oplever lidt af en genfødsel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA