x
Band Of Horses: Northside Festival, Green Stage

Band Of Horses, Northside Festival, Green Stage

Band Of Horses: Northside Festival, Green Stage

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Band of Horses kører den gode stil. Skjortemæssigt. Skægmæssigt. Musikalsk. Jeg mener: Alene det at høre en mundharmonika blæst ud over NorthSide-pladsen i primetime søndag aften er en fornøjelse i sig selv.

Siden sætter den sympatiske frontmand Ben Bridwell sig til rette ved en pedal steel, mens jeg husker, hvordan bassisten Bill Reynolds nævnte musikalske helte som Tom Petty, Neil Young og Willie Nelson, da jeg havde en lille snak med ham i forbindelse med bandets seneste album, som udkom sidste år.

Da hestene for to år siden gav koncert her på festivalen, bragte nærværende medie en anmeldelse under overskiften "Et sikkert publikumshit". Det samme er i høj grad indtrykket i dag: Nok er amerikanerne langt hjemmefra rent geografisk, men rent publikumsmæssigt synes de at være på hjemmebane.
 
Hjemkomst
 
"The Great Salt Lake" sparker fra sig tidligt i sættet, og efterhånden som koncerten folder sig ud - "Laredo", "Is There a Ghost" og tilsidst "Ode to LRC" og "The Funeral" - bliver det klart, at også bandet føler sig rigtig godt tilpas på den vindblæste festivalplads i Aarhus. Som et hold, der spiller på hjemmebane, fristes man til at sige (selvom sports-metaforer som udgangspunkt er noget, fanden har skabt).
 
På storskærmen kan man se flere meget unge fans rocke henført med undervejs, men den imponerede stilhed, der sænker sig over det store publikum, da bandet mod slutningen intonerer "No One's Gonna Love You Like I Do", fortæller tydeligt, at mange flere er med. 
 
På et tidspunkt spørger en kvinde - ved synet af min lasede kinabog - til min kritiske vurdering af koncerten. Jeg mumler noget med tre-fire stjerner. Orker ikke at kaste mig ud i en forklaring om, hvordan det rent sangskrivningsmæssige format måske trods alt kan siges at lade lidt tilbage at ønske, hvis man rent faktisk har et varmt og fortroligt forhold til den musik, som Band of Horses står på skuldrene af.
 
Behjertet indsats
 
I den store finale med "The Funeral", hvor Bridwell i et break udbryder, hvor fantastisk publikum er, siger den unge kvinde fra før: "Nu må den da være kommet op på fire!". Og hun har helt ret. 
 
I går væltede Nick Cave selvsamme scene trods snotnæse og det forhold, at hans teksttunge og ildevarslende sange måske ikke just var på hjemmebane her. I aften giver Band of Horses en koncert der, selvom indsatsen er upåklagelig, sjældent bevæger sig hinsides det tilforladelige. Ikke fordi det giver mening at sammenligne Nick Cave og Band of Horses, men det siger måske alligevel noget om gradforskelle i det rent sangskrivningsmæssige format.
 
Selv en selvbestaltet smagsdommers arrogance har dog grænser, og man kan ikke løbe fra at Bridwell, den stilfulde sidekick Tyler Ramsay og resten af holdet faktisk leverer en behjertet og veloplagt indsats foran et taknemmelig NorthSide-publikum her på afslutningsaftenen.  

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA