x
Laid Back: Uptimistic Music Vol. 1

Laid Back
Uptimistic Music Vol. 1

Laid Back: Uptimistic Music Vol. 1

GAFFA

Album / Brother Music
Udgivelse D. 13.05.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Sådan sang salige Povl Kjøller engang for mange år siden, og det er lidt den følelse, jeg sidder med efter at have været i selskab med Laid Backs Uptimistic Music Vol. 1, for her er al den sol, strand og tilbagelænet wellness, man overhovedet kan ønske sig. Nok i virkeligheden lidt mere til.

Musikalsk befinder vi os et sted mellem electronica, funk og hvidvasket reggae, meget som man velsagtens kan forvente af netop Laid Back, og man må give dem, at de står ved deres lyd, også selvom der trækkes endog temmelig meget på senhalvjerdsernes elektroniske funk-scene. Og det skal der ikke lyde onde ord for herfra – Laid Back ved, hvad de kan lide, og selvom man også godt kan høre inspiration fra nyere navne – Air spøger et sted bag en parasol – så lyder gruppen først og fremmest som sig selv. Det synes jeg faktisk er fint.

Hvorfor så bare tre stjerner? Jo, nu kommer vi til det. Vokalerne og teksterne. Jeg må simpelthen stå af her. Indrømmet, jeg er sortklædt og viser mig sjældent på stranden, men gruppens selvcool insisteren på ligegyldige tekster ("Don't step on the grass. Yeah", "She's a funky, funky cool lady", "Oochi Gucci baby") punkterer fuldstændig min badebold. Mange numre ville have været klart bedre som instrumentale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA