x
Calexico: Maybe On Monday

Calexico
Maybe On Monday

Calexico: Maybe On Monday

GAFFA

EP / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 05.07.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Sidste efterår udsendte Calexico det velfortjent varmt modtagne album Algiers. Nu får vi så en fin lille ep i tilgift: Albumnummeret Maybe On Monday i såvel demoversion som i ny udgave, hvortil kommer et eklektisk lille udvalg af fortolkninger fra forlæg fra Elvis Costello, The Replacements og The Call.

Alt sammen i rustikt rockende udfoldelse med behørigt kontingent af mariachiblæsere, akustiske guitarer og dybt rodfæstet drive - og decideret fremragende i især versonerne af The Walls Came Down og Costellos Shabby Doll

Americana er så bred en betegnelse, at den knap nok giver mening. Ikke desto mindre har Calexico fået status af noget nær bannerførere for den del af de sidste par årtiers rockmusik, som holder de klassiske, amerikanske folk/rock-dyder i hævd.

Bare glem alt det. Ikke fordi bandet her på nogen måde genopfinder sig selv eller rockmusikken. Men fordi dette absolut udmærkede appendix til sidste års album slet og ret handler om nogle gode sange hinsides enhver form for bullshit. Classic, som en af mine gamle venner ville have udtrykt det. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA