x
Volbeat : Roskilde Festival, Orange Scene

Volbeat , Roskilde Festival, Orange Scene

Volbeat : Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Christian Bækholm | GAFFA

Volbeat er fortjent blevet en eksportvare i sværvægtsklassen, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig. I aftes vendte drengene tilbage til fædrelandet for at cementere deres position.

"Vi vil gerne spille noget live-musik for jer", råbte forsanger Michael Poulsen ud over Dyreskuepladsen med klar reference til den amerikanske popdronning Rihanna, der kort tid forinden havde brilleret med at komme en halv time for sent i gang, fordi hendes backtrack var gået kold. Og det gjorde Volbeat så.

Hitparade
En sand hitparade væltede kl. 01:30  ud over det efterhånden velstegte publikum, som uden tvivl fik en af festivalens højdepunkter serveret af et ekstra tændt band på hjemmebane.

Med sin karakteristiske stemme og den vanligt groovede tilgang til rockens arvesølv fik Volbeat startet en herlig folkefest. Michael Poulsens altid ydmyge fremtoning og befriende selvironiske distance bragte straks bandet i fuldkommen øjenhøjde med publikum, og så var der ingen vej tilbage.

Fællessang
Med stor overbevisning og brede smil country-smadrede firkløveret sig gennem "Sad Man's Tongue og "16 Dollars" mens blandt andre druk-anthemet "Pool of Booze, Booze, Booze"og "Hallelujah goat" i den grad fik nakkehvirvlerne på hård prøve. Mille fra thrash-kongerne Kreator kom på scenen til "7 Shots" og Johan Olsen gæstede naturligvis "A Garden's Tale", mens publikum fik hovedrollen, da der blev budt på fællessang med Johnny Cash' "Ring of Fire".

Velkommen hjem
Der blev sågar plads til et kombineret Rammstein, Judas Priest og Slayer-Jam med en hilsen til nyligt den afdøde Slayer-guitarist Jeff Hanneman. Sikke en aften, og med fire ekstranumre fik publikum god tilbagebetaling for den halve times forsinkelse.

Bevares, sceneshowet er langt fra sprudlende, så visuelt imponerer bandet knap så meget, og man kunne måske godt ønske sig lidt mere lir, når nu Volbeat er oppe og lege med de tunge drenge. Det fjerner dog på ingen måde indtrykket af en koncert, som leverede meget mere end man med rette kunne forvente. Velkommen hjem, Volbeat!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA