x
James Blake: Roskilde, Orange Scene

James Blake, Roskilde, Orange Scene

James Blake: Roskilde, Orange Scene

Anmeldt af Jesper Buhl | GAFFA

Man kunne godt frygte, at det tidlige koncerttidspunkt og det bragende solskin på Dyrskuepladsen ikke ville klæde James Blakes sortrandede sange, og det virkede også, som om Blake selv havde overvejet tanken. Den unge brite opfordrede i hvert fald flere gange publikum til at lade, som om det var nattemørkt. Det er jo ikke for ingenting, at han synger "we lay nocturnal, speculate what we feel".

Heldigvis kunne Blake med band sagtens tåle at komme lidt ud i solskinnet, hvilket blev lagt fast allerede med koncertåbneren Air & Lack Thereof fra ep'en af samme navn og med det efterfølgende nummer I Never Learned To Share, hvor Blake suverænt samplede sig selv op mod et imponerende crescendo af synth og subbas.

Guitarist med mere Rob "Airhead" McAndrews og trommeslageren Ben Assiter spillede forbilledligt sammen med den tapsvedende James Blake, og på numre som Owergrown fik de skabt en nærmest overjordisk skønhed. CMYK, der forvredent sampler Kelis' Caught Out There, blev pisket både længere og vildere frem end på pladen, og det var lækkert.

Hittet Limit To Your Love vækkede naturligvis begejstring, og nummeret, som veksler mellem indfølt sang og elektronisk basbulder, kan udmærket ses som et koncentrat af hele koncerten, som fint varierede mellem elektronik og organiske indslag. Som de har for vane spillede bandet nummeret i en reggae-influeret version med en herlig steppers-rytme.

Numre som Voyeur og Retrograde fik med et houset groove sågar også flyttet nogle ellers nok lidt søndagstrætte Roskilde-fødder, mens det afsluttende Joni Mitchell-cover A Case Of You, som James Blake spillede solo, fik landet en fin, solbeskinnet koncert på fremragende vis.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA