x
Julia Holter: Loud City Song

Julia Holter
Loud City Song

Julia Holter: Loud City Song

GAFFA

Album / Domino Records
Udgivelse D. 19.08.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er en indre stemme, der i Hello Stranger spørger: "Hello stranger / it seems so good to see you back again / how long has it been?" Og man er ikke i tvivl om, at det er Julia Holters egen måde at berette om tvivlen på egen person i et nummer, der er både sfærisk dragende og nærmest bevidsthedsudvidende med den rette perception.

Loud City Song er Los Angeles-sangerinden, komponisten og multi-instrumentalisten Julia Holters tredje "officielle" skive på markedet. Hun er atter på et avantgardistisk og dog omfavnende projekt, hvor symfonisk og barok instrumentering bliver flettet ind i reallyd, naturmalende landskaber og enkelte andre mere elektroniske indslag.

Pladen tager sit udgangspunkt i amerikanerens forhold til sin hjemby L.A. (rammende naiv og simpel titel!), hvor kyststrækningen bestemt har haft sin indflydelse, mens der også er bagsider. Den småjazzede City Appearing, der har en vellyd på kant med The Blue Nile, er eksempelvis noget af en kontrast med det ellers lidt ubekymrede udlæg af: "So in this late hour / may be trouble / may be fantasy". De narrative indslag har aner af en Kate Bush, mens Holters skiftende personer har en anden karakter. De er krystalklare, men mindre ekspressive end hos Bush.

Som en tilbagevendende bølge øser L.A.-musikeren konstant nye melodier på skæringerne, der besidder himmelske skygger og eksperimenter til at legemliggøre Holters knugende opfattelse af englenes by som en til tider klasutrofobisk asfaltstrand med englesand.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA