x
Ritchie Blackmore's Rainbow: Black Masquerade

Ritchie Blackmore's Rainbow
Black Masquerade

Ritchie Blackmore's Rainbow: Black Masquerade

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 26.08.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

18 år gammel Rockpalast-optagelse fra Düsseldorf, som nu udgives officielt - med en re-etableret udgave af Rainbow kort efter Ritchie Blackmore havde trukket guitarstikket i Deep Purple for sidste gang.

Lad os med det samme slå fast, at denne version med pubcrawl-sanger Dougie White og en flok hired guns ikke var den stærkeste Rainbow-inkarnation (det var den med Ronnie Dio og Cozy Powell, som det kan opleves på en anden og glimrende Rockpalast-dvd fra 1977) – til gengæld bliver gruppens mere poppede periode heldigvis også mest forbigået her til fordel for lidt Deep Purple-lunser.

I de dårligste stunder er koncerten kliché-fyldt riff-rock, hvor Blackmores sene Rainbow-numre tydeligt sidder fast i hans gamle formler. Til gengæld vises der også masser af det, man savner i hans folk-pop-nutid: attack, speed, nerve – og så de helt særegne mørk-virtuose guitar-udbrud.

Showmæssigt ikke de store armbevægelser, men se – og hør – f.x. Hunting Humans, titelnummeret og Burn fra Purple-tiden. Dér brænder den gamle mester.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA