x
Houndstooth: Ride Out The Dark

Houndstooth
Ride Out The Dark

Houndstooth: Ride Out The Dark

GAFFA

Album / No Quarter
Udgivelse D. 15.07.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Amerikanske Houndstooth albumdebuterer med et klassisk klingende rock 'n' roll-værk, der tilmed har en anselig hang til countryrock – bandets løst tilbagelænede og råt upolerede materiale er en både simpelt ligefrem og orange-støvet størrelse, som det er svært ikke at falde bare det mindste for.

Bandet, der er en sammensat størrelse med medlemmer fra syden, Detroit og Canada, har ofte fat i den lange ende, når det kommer til iørefaldende melodier, der tangerer det poppede, og så trakteres der med generøse mængder sirlige, pågående og opfindsomme guitarlinjer eksekveret med en åbenlys forkærlighed for alverdens 60'er-helte.

Der lægges tilforladeligt fra land med den melankolske og helt hypnotiske Thunder Runner, men inden længe bider albummet mere fra sig, når der skrues op for tempoet og eksempelvis leges med opløftende effekter og sprøde pedaler. Frontkvinde Katie Bernstein besidder en rolig og uimponeret stemme, der uden at skeje ud fremstår flot og udtryksfuld, og som matcher Houndstooths typisk tilbageskuende udtryk glimrende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA