x
The Polyphonic Spree: Yes, It's True

The Polyphonic Spree
Yes, It's True

The Polyphonic Spree: Yes, It's True

GAFFA

Album / Cherry Red Records
Udgivelse D. 29.07.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Personligt havde denne anmelder glemt alt om musikkollektivet The Polyphonic Spree, der dukkede op i begyndelsen af 00'erne, i hvide kultiske gevandter og med sange om kærlighed. Men ja, det er sandt, nu er de tilbage.

Spree-frontmand Tim DeLaughter er ikke udstyret med nogen stor stemme, men dens lyse klang og musikalske arrangementer gør pænt op for det. Der er fint energisk drive på åbneren You Don't Know Me, prog-tilløb på Raise Your Head, hippie-syngmedkor på Hold Yourself Up og generelt masser af forskellige instrumenter inde over.

De rockede What Would You Do? og Popular By Design udnytter det brede udvalg bedst, med orgel og flot brug af diskrete blæsere suppleret af et for bandet typisk storladent og flerstemmigt kor, der også lige får en tur i spillet-bagfra-maskinen.

Det kan særligt glæde fans af Flaming Lips, der er kørt trætte i Wayne Coynes mere mørke og mindre poppede udladninger, for DeLaughter gør sit yderste for at ramme klangen fra Yoshimi- og Bulletin-æra Lips. Det er poppet, melodiøst og lidt spacy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA