x
The Dodos: Carrier

The Dodos
Carrier

The Dodos: Carrier

GAFFA

Album / Polyvinyl Record Company
Udgivelse D. 26.08.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Da live-medlemmet Chris Reimer, der også slog sine folder i canadiske Women, pludselig gik bort i februar 2012, kom det selvsagt som et frygteligt chok for The Dodos. Samtidig gav tragedien imidlertid sanger og guitarist Meric Long mod på at videreudvikle sit guitarspil og sin sangskrivning i ånden fra Reimers altid omfavnende stil.

Det kan høres på Carrier, The Dodos' femte album, der flirter med frodigt modellerede lydlandskaber på en måde, som bandet aldrig før har praktiseret – der leges med studiets muligheder, og det er helt åbenlyst, at Long og trommeslager Logan Kroeber ikke har villet begrænse sig.

Der er blevet højere til loftet i duoens ellers relativt minimalistiske indiefolk-univers, og det er tydeligt, at Long i sin sangskrivning har bevæget sig i en retning, der byder ham i højere grad at have guitarfigurer og overordnede planer i baghovedet end tidligere. Ofte fremstår Carrier således som en smuk, homogen og kompositorisk opfindsom størrelse, mens værket i andre øjeblikke rykker sig lidt for langsomt ud af stedet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA