x
Primal Scream: Benicàssim, Spanien

Primal Scream, Benicàssim, Spanien

Primal Scream: Benicàssim, Spanien

Anmeldt af Nanna Jenner Jensen | GAFFA

"Woop-woo, woop-woo…" lød det i én uendelighed blandt tusindvis af begejstrede festivalgængere foran Maravillas-scenen. Som et ekko fra Sympathy for the Devil's legendariske mellemstykke var forsanger Bobby Gillespie ikke bage for at tage referencerne i brug under den nye It's Alright, It's OK

Primal Scream er tidligere blevet kaldt "The Rolling Stones on pills", og skotterne har sågar samplet ovennævnte Stones-sang på deres egen Loaded. Og fredag nat skød man vist heller ikke ved siden af, hvis man beskrev Bobby Gillespie som en Mick Jagger på MDMA, for den styltetynde, 51-årige frontmand var mere energisk, ekstatisk, elskende og euforisk end nogensinde før. Primal Scream har tydeligvis fået fornyet sit drive efter Screamadelica-jubilæumsturnéen forrige år, og det kunne mærkes i bandets nye sange. De var sprælske og levende, og koncerten syntes aldrig at slutte.

Vi kom hele repertoiret igennem, inklusive hits som Country Girl og Rocks Off, og til sidst var det svært at definere et egentligt højdepunkt, for der havde været adskillige. Passende nok kom det ultimative klimaks dog netop til slut med den 10 minutter lange og uforglemmelige Come Together, hvis simple budskab om frihed og fællesskab nåede bredt ud til det i mere end en forstand berusede festivalfolk. "Woop-woo".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA