x
Johnny Marr : Benicàssim, Spanien

Johnny Marr , Benicàssim, Spanien

Johnny Marr : Benicàssim, Spanien

Anmeldt af Nanna Jenner Jensen | GAFFA

At Johnny Marr skulle spille på en af festivalens mindre scener, kunne undre, når man så, hvor mange der var troppet op for at overvære guitar-ikonets visit på Benicàssim. Der var simpelthen propfyldt. Marr har haft noget en omskiftelig om end succesfuld tid efter The Smiths, og anledningen til denne koncert var hans første egentlige soloalbum.

Spørgsmålet var så, hvilke dele af karrieren Manchester-herren ville fokusere på, og hvorvidt en syngende Marr havde tilstrækkelig med gennemslagskraft til at befinde sig midt på scenen.

En lidt sløj start med to af solonumrene, The Right Thing Right og Upstarts såede indledningsvis tvivl om dette, men den blev snart fejet til side med en uovertruffen version af Stop Me If You Think That You've Heard This One Before fra Smiths-æraen. Så fulgte en række antændte solosange med The Messenger som højdepunkt, inden en velsyngende og smådansende Johnny Marr fik os til at glemme alt om Morrissey med tre udødelige klassikere: en nypoleret Bigmouth Strikes Again, den dystre How Soon Is Now? og til slut There Is A Light That Never Goes Out.

Bortset fra et enkelt Electronic-nummer fik vi ikke andet fra tiden mellem The Smiths og i dag, men det var også i orden, for Johnny Marr havde i den grad bestået sin prøve.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA