x
Guadalupe Plata : Benicàssim, Spanien

Guadalupe Plata , Benicàssim, Spanien

Guadalupe Plata : Benicàssim, Spanien

Anmeldt af Nanna Jenner Jensen | GAFFA

På forhånd var det nok de færreste ikke-spaniere på festivalen, der havde kendskab til denne unikke bluestrio fra motovejsbyen Jaén i Andalusien. Men nysgerrigheden efter at finde ud af, hvordan spanierne fortolker bluesgenren, havde trukket mange til Pringles-scenen, og de fik en ganske uforglemmelig oplevelse.

Bakkenbarterne på Perico de Dios nåede langt ned på halsen, og excentrisk ville næsten være et for mildt ord til at beskrive bandets indlevende forsanger og guitarist. Med slide, effektpedaler og trampende højreben var han det perfekte visuelle match til den mestendels instrumentale blues, som Guadalupe Plata hamrede af sted med i knap en time. Bassist Paco Luis Marcos skulle kun bruge en enkelt streng på sin bas til at supplere lydbilledet, og bag de to slog Carlos Jimena tønderne itu med overdådig kraft.

Klassisk blues i traditionen efter Robert Johnson, men med en nærmest metallisk bund. De få strofer, som Perico de Dios spyttede ud, var hovedsagelig spanske og udtalt med sommerbløde d'er, men I'd Rather Be The Devil var noget, de fleste kunne forstå.

Umuligt var det at stå stille efter en omgang med Guadalupe Platas spanskrør, og skulle trioen en dag søge væk fra de spanske landeveje, kunne Loppen udgøre et ideelt værtskab for en koncert på dansk jord.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA