x
Temples : Benicàssim, Spanien

Temples , Benicàssim, Spanien

Temples : Benicàssim, Spanien

Anmeldt af Nanna Jenner Jensen | GAFFA

Festivalens absolutte overraskelse i den positive ende af skalaen kom allerede på dag 1. Med den Marc Bolan-lignende forsanger James Bagshaw skaber Temples tilbageskuende psychrock med moderne elementer. Og fra festivalens næststørste scene sparkede den selvsikre ungkarle-kvartet gang i en særdeles medrivende og musikalsk farverig koncert torsdag aften. Tænk på de mest syrede Beatles-melodier – du ved, turn off your mind, relax and float downstream – og gang det så med en karisma, som man ellers ikke skulle forvente af en gruppe fra anonyme Kettering i det midtengelske ingenmandsland. Dét her er et band, som vil frem i verden, og de har sangene med sig.

Det Byrds-agtige riff på Shelter Song prentede sig ind på nethinden ved slutningen af koncerten, og forinden havde især Colours To Life fået hovederne foran Pringles-scenen til at svæve i takt fra side til side. Ligesom den basdrevne Ankh havde understreget, at Temples spiller både hurtigere og mere kreativt på instrumenterne, end de toneangivende syrebands gjorde dengang i 1960'erne.

Når debutalbummet udkommer til efteråret, kunne Temples godt gå hen og blive den britiske repræsentant for den neo-psykedeliske bølge, der i de seneste år er skyllet ind over os med amerikansk/newzealandske Unknown Mortal Orchestra og australske Tame Impala og Jagwar Ma som de hidtidige frontløbere. Vi glæder os til at høre mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA