x
Kitty, Daisy & Lewis : Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Kitty, Daisy & Lewis , Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Kitty, Daisy & Lewis : Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

Anmeldt af Sara Elisabeth Nedergaard | GAFFA

Kitty, Daisy & Lewis er tre britiske søskende, der bevæger sig fra klassisk 50'er-rock'n'roll over blues og swing, til helt ud i en art ska/reggae. En blandet landhandel, der fungerer umådeligt godt på plade. Live er det desværre en anden sag.

Bandets "hook" er, at de alle kan spille på stort set alle instrumenter. Det bliver bevist fredag eftermiddag i Søndermarken, hvor bluesguitar, mundharmonika, trommer og piano bliver spillet af alle tre søskende på skift.

Med sig på scenen har de deres far Graeme Durham, der sidder afslappet med en akustisk guitar, mens deres mor, Ingrid Weiss (tidligere trommeslager i Raincoats), rocker kontrabas med sej attitude og lårkort, blomstret kjole. Fem stjerner til hende, uden pis. Derudover havde Kitty, Daisy & Lewis jamaicanske Eddie "Tan Tan" Thornton med til at levere trompet og charme en masse. Et solidt live-hold, vel at mærke. 

Enerverende ophold

Så er det bare ærgerligt, at de tre hovedpersoner ikke leverede varen optimalt. Det er fint at kunne spille alle instrumenter på scenen, men hvis man er bedst til trommer frem for guitar, hvorfor så ikke bare blive bag trommerne, når brormand nu en gang er bedst på strenge?

Al den rykken rundt mellem instrumenterne gav nogle enerverende ophold i koncerten. Havde de været husorkester på en tilrøget bluesbar, hvor det er okay at stoppe med at spille, fordi man skal pisse eller have en smøg, havde det været noget andet. Men når man står og har omkring en time til at fyre en koncert af, er det bare dumt tidsspilde.

Lillesøster Kitty skal dog have nogle rosende ord med på vejen. Modsat de to andre har hun en masse energi og karisma og er virkelig på. Og nummeret "Going Up The Country" er virkelig en perle af et nummer, som også bliver eksekveret på fin vis. Men mere end lige under middel bliver det altså ikke til herfra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA