x
David Lynch: The Big Dream

David Lynch
The Big Dream

David Lynch: The Big Dream

GAFFA

Album / Sunday Best
Udgivelse D. 03.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det skal hverken være sjovt, tilgængeligt eller nødvendigvis særligt behageligt, når afsenderen hedder David Lynch. Sådan har det været i mandens mildest talt sære, filmiske oeuvre; sådan var det på den to år gamle albumdebut – og sådan er det naturligvis også på det aktuelle album.

Her svøbes instruktørens aparte sangforedrag atter i elektroniske produktioner hjemsøgt af soniske genfærd, fra den den Twin Peaks-twangede guitar i Cold Wind Blowin og fremdeles. De cinematiske kvaliteter er oplagte – også i teksterne – og ligesom forgængeren lyder The Big Dream nøjagtig som den plade, man kunne forestille sig komme ud af Lynchs skæve og sjældent uinteressante univers.

Som album betragtet er den hverken væsentligt stærkere eller svagere end Crazy Clown Time – men når nyhedsværdien er væk, står det måske en kende klarere, at der trods alt mere er tale om excentriske appendixer end egentligt uundværlige albumudgivelser. I'm Waiting There med Lykke Li er – lidt uhensigtsmæssigt – udelukkende inkluderet som en downloadkode.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA