x
Dreamers' Circus: A Little Symphony

Dreamers' Circus
A Little Symphony

Dreamers' Circus: A Little Symphony

GAFFA

Album / Go Folk
Udgivelse D. 03.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

I lyset af, hvor eklektisk den musikalske mode efterhånden er blevet, ville det for så vidt ikke undre, hvis traditionel folkedans og høstbal i Kødbyen blev det nye store, når bølgen af danskproget reggae engang er ebbet ud.

Bortset fra det lyder det nu mest bare som om, at trioen Dreamers' Circus rent faktisk kan lide at at spille den traditionelle, håndspillede musik, de diverterer med på debutalbummet. Kort fortalt handler det om instrumental folkemusik med klassiske undertoner, båret af instrumenter som violin, harmonika, cittern og flygel.

Om titler som Julpolskan, Ida's Första og Nikolajs Første Styk', der dufter af traditionelt håndværk og høvlspåner på loens gulv. Og hvis det ikke var for vennen Kristian Leths covernoter om en musikalsk genrejsning oven på postmodernismens tomhed, ville det være helt svært at få øje på ensemblets relation til tidens populærmusik.

Hvis trioens vitterligt velspillede formidling af en nordisk folkemusiktradion skulle vise sig at blive et eftertrykkeligt hipster-hit, skal det være dem særdeles vel undt. Jeg kan dog have mine tvivl.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA