x
Plök: Infolympics

Plök
Infolympics

Plök: Infolympics

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 09.09.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Plök har nu i en del år været aktive på undergrundsscenerne rundt omkring, og har i den forbindelse leget med forskellige genremæssige udtryk, fra mathrock over pseudometal til industriel electronica, og nu, med Infolympics, også noget, der minder om synth. Det er nærliggende at pege på det udpræget elektroniske sideprojekt Strozqnu, som synes at have øvet en vis indflydelse her, og det fungerer ganske godt.

Plök har skruet op for synthesizerne denne gang, hvilket dog ikke betyder helt og aldeles farvel til guitarerne, selvom de ofte er lidt længere i baggrunden end tidligere, eller spiller en anden rolle. Der er en del fokus på arbejdet med melodierne, hvilket fungerer godt. Ofte rammes en god balance mellem det let snublende og det direkte iørefaldende, hvilket også betyder, at hvis man tidligere har lyttet til Plök, så kan man stadig sagtens kende dem i musikken.

Hvor musikken således virkelig rammer en god balance mellem catchy og kantet, synes jeg, det sine steder er lidt mere forceret, hvad teksterne angår. Referencer til Gatsby og Higgs boson, tjah, men Jürgen Habermas? Skråt op med den borgerlige offentlighed – så er jeg mere til Tangerine Dream-referencen i Textbook Syntax Error (bevidst eller ej), hvis det skal være tysk.

En vindtør teoretiker med uld i mund skal dog ej komme imellem os, og Infolympics er bestemt Plök i særdeles god form – fire store stjerner herfra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA