x
Ensemble Midtvest & Carsten Dahl: Soliloquy

Ensemble Midtvest & Carsten Dahl
Soliloquy

Ensemble Midtvest & Carsten Dahl: Soliloquy

GAFFA

Album / Exlibris
Udgivelse D. 05.08.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Der er ingen tvivl om, at det var en udfordring af de større, som musikerne i kammerorkesteret Ensemble Midtvest påtog sig, da de for fem-seks år siden besluttede "at gå uprøvede veje". De klassisk uddannede musikere fusionerede dengang med jazzpianisten Carsten Dahl og valgte – med ham som inspirator – at gå ud ad improvisationens veje.

Dét er der siden kommet en kollektiv bevidsthed ud af – foruden en række koncerter og to album, hvoraf Soliloquy er det andet.

Begrebet Soliloquy kendes fra teatret og bruges om det at italesætte egne tanker overfor sig selv og dermed publikum. Begrebet beskriver altså en dramatisk monolog, der repræsenterer en serie usagte refleksioner. Og netop dét er Ensemble Midtvests og Carsten Dahls fælles nye udspil: 11 musikeres dramatiske monologer om usagte refleksioner. Eller: 11 musikeres kompositioner på stedet, i det givne øjeblik, som individualister og kollektiv.

Soliloquy er musik – sine steder med et kammerensembles umiskendelige udtryk, sine steder med den ekspressive improvisationsmusiks særlige kendetegn. Soliloquy er dramatisk, udfordrende og bevidsthedsudvidende musik. Intet mindre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA