x
Turid Nørlund: Curtains

Turid Nørlund
Curtains

Turid Nørlund: Curtains

GAFFA

Album / GO' Danish Folk Music
Udgivelse D. 05.08.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Turid Nørlund er en forholdsvis ubeskrevet singer-songwriter herhjemme. Og dét til trods for, at hun har skrevet tre sange til det danske Melodi Grand Prix, har haft et internationalt dancehit med dj Kjeld Tolstrup og har sunget kor med blandt andre Peter Gabriel på somaliske Maryam Mursals album The Journey.

Selv om Turid Nørlunds nye country- og folk-album, Curtains, er meget habilt og fremstår utroligt godt gennemarbejdet, har det næppe potentialet til ændre på hendes kendthedsfaktor. For country og folk er og bliver noget andet end mainstream. Uanset kvaliteten. Og kunstnerens livsstil.

Helt igennem danske Turid Nørlunds Curtains er ikke desto mindre et fint og meget stringent folk-album, som – med lidt held – vil kunne give adgang til den internationale folk-scene. Sine steder lyder Turid Nørlund nemlig lidt som Marianne Faithfull – det gør hun f.eks. i Curtains første track It Has Just Begun og i albummets første single Lines In The Distance – og dét er altså en rusten stil og klang, som – kombineret med de fint konstruerede sange – har en umiddelbar appel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA