x
Anat Cohen: Claroscuro

Anat Cohen
Claroscuro

Anat Cohen: Claroscuro

GAFFA

Album / Anzic Records
Udgivelse D. 07.08.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Den israelske jazzklarinettist og -saxofonist Anat Cohen er en fremragende musiker. Det har man kunnet konstatere via hendes plader og mange festivaloptrædener. Men hendes nye album, Claroscuro (spansk for lysets leg med skygge), slår alligevel alt, hvad hun indtil videre har præsteret. Claroscuro er nemlig et helt igennem suverænt jazzalbum – som både sender tankerne i retningen af Brooklyns innovative jazzscene og Tel Avivs traditionelle musikscene.

Men materialet på Claroscuro er mere vidtfavnende end som så. Det består af et miks af brasiliansk choro og samba, kreolsk visetradition, swingjazz, lyriske ballader, afrikanske grooves m.m.m.

Særlig stærkt står Anat Cohens versionering af franske Edith Piafs signatursang, La Vie En Rose, med Wycliffe Gordon som gæstende vokalist; et hæsblæsende nyt nummer, All Brothers, af den unge amerikanske trommeslager Daniel Freedman, som er en af de tre eminente sidemen; og en aldeles fremragende vemodig ballade, As Rosas Nao Falam, af den brasilianske sambakonge Cartola. Især sidstnævnte fremstår som et mesterværk i Anat Cohens fortolkning.

Anat Cohen er en virtuos på klarinetten og i det hele taget en musiker med en bemærkelsesværdig musikforståelse. Derfor er Claroscuro en sand fornøjelse at lytte til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA